22. + 18. osaamisen osoittaminen webinaarissa

Hämeen ammattikorkeakoulu

Olen opiskellut keramiikkamuotoilijaksi entisessä Kuopion Muotoiluakatemiassa, joka sittemmin on muuttunut Savoniaksi. Ainoa paikka Suomessa, missä voi enää opiskella keramiikkamuotoilijaksi on hämeen ammattikorkeakoulu, jota käytän tämän osaamisen osoittamisen esimerkkikouluna. Keramiikon ammatti on kuoleva ala, vaikka Suomessa on pitkä ja palkittu historia juuri lasi- ja keramiikkamuotoilun saralta. Joten on sääli, että koulutusalojen supistuksessa ovat käsityöalat kärsineet eniten. Toisaalta, vähemmän kilpailua minulle.

Hämeenlinnan kampuksella voi suorittaa muotoilijan ammattitutkinnon keramiikka- tai lasimuotoiluun, jalkinemuotoiluun, tai vaatetusmuotoiluun (artenomi). Käsityöalojen lisäksi Hamk:ssa on hyvin laaja kirjo muita ammattitutkintovaihtoehtoja. Opinnot ovat nelivuotiset, jona aikana opitaan hallitsemaan kaikki vaiheet tuotteen suunnittelusta sen valmistukseen. Opiskelijoilla on käytössä Pakki- sovellus, joka vastaa Oulussa käytettyä Peppiä. Verkkoympäristöjä käytetään koko ajan enemmän ja enemmän, minun opiskeluaikana 2010-luvulla verkkoympäristöjen käyttö oli vielä vähäistä. Hamk vaikuttaa olevan aktiivinen myös sosiaalisessa mediassa ja ottaa opiskelijoita osaksi näkyvyyden tekemistä opintolinjojen markkinoinnissa.

https://www.hamk.fi/tietoa-hamkista/

Hamkissa suoritettavia tutkintoja: amk, yamk, avoin amk, ammatilliset opettajankoulutukset, erikoistumiskoulutus, väyläopinnot ja täydennyskoulutus.

Muotoilun koulutusohjelman vuoden 2017 OPS: https://huoasl.outsystemsenterprise.com/opetussuunnitelmat/OpetussuunnitelmanTiedot.aspx?CurriculumCodeInput=ARMU17A

Tulevassa webinaarissa päätyökaluna on ac-ympäristö, joka on jo itsessään digitaalinen oppimisympäristö. Se mahdollistaa opetustilanteet paikasta riippumatta, ja on toimiva työkalu niin yksilö-, kuin ryhmäohjauksessa. Kun ac:ta osaa käyttää luontevasti, se mahdollistaa myös isojen ryhmien kanssa työskentelyn ja jakamisen pienempiin ympäristöihin. Teen osaamistavoitteen 22. materiaaleista power pointin, jonka lataan etukäteen ac ympäristöön, tällöin saan sen heti käyttööni kun on tarve, ja kaikki samassa ympäristössä olevat näkevät materiaalin omalta koneeltaan. Tulen käyttämään myös share my desktop- toimintoa, jolloin jaan livenäkymän omasta tietokoneen näytöstäni muille ympäristössä oleville, jotta voin esitellä hamk:in nettisivuja ja tiettyjä sivuja kuulijoille. Kaikki nämä ac:n sisällä olevat työskentelytavat ovat myös pedagogisia ratkaisuja, joita päätetään käyttää niille sopivassa tilanteessa. Internetiä käytetään tiedon keruussa ja sen esittämisessä oppijoille, tiedon lähteenä käytetään Hamkin omia nettisivuja, joiden tieto on oletettavasti paikkaansa pitävää.
Materiaalin kokoamisessa käytetään Blogger-bloginkirjoitusalustaa, sekä Google drive pilvipalvelua.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Turvallisuus

Tunnetuimmat oppimiskäsitykset

Oppimista ja osaamista edistävä oppimisympäristö